Wracamy po ponad 2 – miesięcznej nieobecności z pizzą i z tej wyjątkowej okazji nie mogłem nie zaproponować kilka wyjątkowych pozycji.
Z nowości polecam gorąco moją nową pizze Milano z Salami, burratą i prawdziwkami. Korzystając z dyni, nie mogła zabraknąć bardzo popularna w tamtym roku Mantovana na bazie sosu dyniowego, mascarpone, burraty i Szynki Parmeńskiej.
Z wykorzystaniem prawdziwków polecam również pizze Borgotaro, która będzie podana z szynką parmeńska, mascarpone, borowikami i odrobiną masła truflowego.
Dla miłośników intrygujących smaków polecam również pizze Trentine z gorgonzolą , radicchio i marynowaną wołowiną z Trydentu.
W propozycjach oczywiście pojawią się też stare i dobrze znane pizze jak Pizza Guta z tuńczykiem i Diavola z peperoncino i wędliną Spianata.
Do każdej pizzy polecam wyjątkowe piwo dyniowe od Baladin, lub kieliszek wytrawnego Prosecco.
Zapraszam serdecznie w ten wyjątkowy weekend z pizzą, standardowo od godziny 13 do 21(w kwestii większych zamówień proszę o wcześniejszy kontakt na 18 20 84 382 ) .
Do zobaczenia Chef