Kategorie
menu

Prologo 44 – Halloween Pizza Week

Wracamy po ponad 2 – miesięcznej nieobecności z pizzą i z tej wyjątkowej okazji nie mogłem nie zaproponować  kilka wyjątkowych pozycji.

Z nowości polecam gorąco moją nową pizze Milano z Salami, burratą i prawdziwkami. Korzystając z dyni, nie mogła zabraknąć bardzo popularna w tamtym roku Mantovana na bazie sosu dyniowego,  mascarpone, burraty i Szynki Parmeńskiej.

Z wykorzystaniem prawdziwków polecam również  pizze  Borgotaro, która będzie podana z szynką parmeńska, mascarpone, borowikami i  odrobiną masła truflowego.

Dla miłośników intrygujących smaków polecam również pizze Trentine z gorgonzolą , radicchio i marynowaną wołowiną z Trydentu.

W propozycjach oczywiście pojawią się też stare i dobrze znane  pizze jak Pizza Guta z tuńczykiem i Diavola z peperoncino i wędliną Spianata.

Do każdej pizzy polecam wyjątkowe piwo dyniowe od Baladin, lub kieliszek wytrawnego Prosecco.

Zapraszam serdecznie w ten wyjątkowy  weekend z pizzą, standardowo od godziny 13 do 21(w kwestii większych zamówień proszę o wcześniejszy kontakt na 18 20 84 382 ) .

Do zobaczenia Chef