O AUTORZE

Nazywam się Paolo Graffi i na co dzień wraz z moim tatą gotuje w naszej rodzinnej restauracji położonej w Murzasichlu. Moja przygoda z gotowaniem zaczęła się kiedy rodzice wysłali mnie do Włoch a konkretnie do Salsomaggiore Terme do jednych z najlepszych szkół hotelarskich w kraju. Tam nauczyłem się podstaw i praktyki w zawodzie. Po trzech latach przyjechałem do Polski, gdzie ukończyłem szkołę hotelarską  w Zakopanem, otrzymując tym samym tytuł technika w hotelarstwie.  Później zacząłem studia na Wydziale Architektury i Sztuk Pięknych w Krakowie, które ukończyłem w 2009 r.

Wiele ludzi mnie pyta: jak to inżynier i kucharz? Ja zawsze z uśmiechem mówię czemu nie ? Moim ulubionym zajęciem w obecnej pracy jest zawsze wprowadzenie nowego dania. Ja zawsze śmieje się, że danie należy dokładnie zaprojektować. I tak samo jak w architekturze, tak samo w kuchni ,dobry projekt określany jest od jakości użytych materiałów ( składników ), funkcjonalności ( łatwość przygotowania )i  zdolności i pomysłu projektanta ( szefa kuchni ):).

W celu skontaktowania się ze mną proszę o kontakt na biuro@lechalet.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *