Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the all-in-one-seo-pack domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/cheflab/domains/chef-lab.pl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Dolce della Casa : Meringata Chantilly - CHEF LAB

Dolce della Casa : Meringata Chantilly

DSC_0059

Oto kolejny deser który od niedawna postanowiliśmy wprowadzić do naszej propozycji deseru dnia.

Jest to tort na bazie bezy francuskiej  i smietany Chantilly ( bitej  śmietany aromatyzowanej laską wanilii ). Deser jest dość pracochłonny z uwagi że na samą beze trzeba czekać jakieś 2, 5 godziny aż sie wysuszy , jednak efekt końcowy jest rewelacyjny. Kruchość bezy z delikatnośćia smietany to idealne połączenie .

Myśle że podobnie jak Crema Catalana ten deser również znajdze swoich ulubieńców.

W naszym Laboratorium dalej będziemy testować nowe desery z myślą o mrożnej zimie jaką zapowiadają tego roku najstarsi górale.Oby tylko nie była rzeczywiście taka mrożna jak mówią… 

meringatz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *