Zaczynamy

Przed nami pierwszy weekend tego roku, mam zaszczyt zaprosić Państwa na nasze menu a la carte , w towarzystwie mojej wkładki tygodniowej.  

Mimo, że  śniegu brak,  na polu zrobiło się wyjątkowo zimno. Nadciągają mrozy z północy,  które mam nadzieje, że przyniosą nam upragnioną zimę.

Na początek gorąco polecam  minestrone , które będzie idealnym daniem rozgrzewającym.

Z dań głównych warto się  skusić na makaron z szafranem i wędzonym na zimno Speckiem  -ta propozycja to jedna z moich ulubionych podczas zimnych dni.

Z deserów wraca po dość długiej nieobecności mus czekoladowy, który tym razem podam z powidłami domowej roboty. Warto podkreślić ze powidła te zostały zrobione wykorzystując całkowicie wolne od oprysków śliwki, które rosły tego lata w naszym sadzie .

Z deserów nadal mamy w ofercie Zuppe Inglese, czyli deser na bazie lodów fiordilatte i babki panettone nasączonej winem marsala.

Na dobre zakończenie polecam gorąco nalewkę oliwkową na grappie lub bombardino klasycznie na ciepło ze śmietaną lub z dodatkiem kawy z ekspresu

Przypominam również , że wróciliśmy do sezonowego harmonogramu i teraz jesteśmy dostępni dla Państwa 5 dni w tygodniu ( wtorek i środa zamknięte ). W poniedziałek warto również wiedzieć , że jesteśmy trochę krócej, bo do 18.00.

Zapraszam serdecznie Państwa, jak co weekend czekamy standardowo od godziny 13.00.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *