Kategorie
menu

Post

W poniedziałek po raz ostatni w tym sezonie upiekliśmy pizzę , teraz wracamy do stałego menu a la carte i oczywiście z  nowymi propozycjami tygodniowymi.

Z uwagi na wyjątkowy czas,  zdecydowałem,  że podczas  kolejnych tygodni postaram się wprowadzić więcej dań na bazie ryb i warzyw.   

Między innymi  tym tygodniu polecam gorąco  makaron  Carettiera z tuńczykiem lub  Sałatke Nicejską z filetem z makreli.

Warto się również skusić na klasyczną jarzynową we włoskim stylu ( Minestrone )   i Gnocchi , które zaserwuję Państwu w towarzystwie fondue serowej z Gorgonzolą

Na deser polecam Mus czekoladowy z wykorzystaniem najwyższej jakości czekolady i Semifreddo pistacjowe w lekko słonej nucie.

Zapraszam serdecznie do Murzasichla, na dobry obiad czy kolacje. PG