W poniedziałek po raz ostatni w tym sezonie upiekliśmy pizzę , teraz wracamy do stałego menu a la carte i oczywiście z nowymi propozycjami tygodniowymi.
Z uwagi na wyjątkowy czas, zdecydowałem, że podczas kolejnych tygodni postaram się wprowadzić więcej dań na bazie ryb i warzyw.
Między innymi tym tygodniu polecam gorąco makaron Carettiera z tuńczykiem lub Sałatke Nicejską z filetem z makreli.
Warto się również skusić na klasyczną jarzynową we włoskim stylu ( Minestrone ) i Gnocchi , które zaserwuję Państwu w towarzystwie fondue serowej z Gorgonzolą
Na deser polecam Mus czekoladowy z wykorzystaniem najwyższej jakości czekolady i Semifreddo pistacjowe w lekko słonej nucie.
Zapraszam serdecznie do Murzasichla, na dobry obiad czy kolacje. PG
Świetny artykuł. Byłem bardzo zadowolony, że znalazłem ten wpis. Wielu autorom wydaje się, że mają odpowiednią wiedzę na poruszany przez siebie temat, ale często tak nie jest. Stąd też moje pozytywne zaskoczenie. Po prostu super artykuł. Będę rekomendował to miejsce i regularnie odwiedzał, by przejrzeć nowe artykuły.