Gdzie na dobrego Moskola ?
Written on 13 grudnia 2013, 12:08am under szlakiem dobrego jedzenia
Tagged with: Karcma, Moskol, pod Stancyjom
Oprócz kuchni włoskiej oczywiście pasjonują mnie również inne kuchnie a szczególnie góralska. Lubie znanego góralskiego placka z ziemniaków – Moskola i naprawde uważam ze dobrego, mało kto umie dobrze zrobić. Do tych co na pewno wiedzą jak powinien wyglądać Moskol można zaliczyć karcme pod Stancyjom. Mała Karcma mieszcząca się w Bukowinie Górnej . Łatwo ją przeoczyć bo się nie reklamuje zbytnio i to w sumie moim zdaniem dobrze , bo im mniej ktoś robi szumu wokół siebie tym z doswiadczenia wiem że dobrze gotuje.
Jak mam tylko wolny czas to zawsze wstąpie do karcmy pod Stancyjom na moskala z masłem czosnkowym. Mozna tez skusić się na kwaśnice tylko dla mnie jeszcze troche za mało kwaśna lecz równie bardzo dobra. W lecie oczywiście warto spróbować domowych pierogów ze świeżymi jagodami i bitą smietaną (śmietana nie ze spraya jak wszyscy tylko ubita ręcznie z odrobiną cukru)
ps. Jak znacie miejsce gdzie można zjeść równie dobrego Moskala to piszcie, zawsze dobrze podzielić się radami o dobrych miejscach.
Written by Chef (Published articles: 304)
- Likes (3)
-
Share
- Comments (0)