Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the all-in-one-seo-pack domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/cheflab/domains/chef-lab.pl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Koniec Sezonu – podsumowania i dalsze prace CHEF LAB -

Koniec Sezonu – podsumowania i dalsze prace

Wraz z październikiem zwalniamy trochę tempo i teraz będziemy otwarci wyłącznie weekendami. Po trzech intensywnych miesiącach przyszedł czas na porządki , reparacje i wstępne przygotowania do kolejnego sezonu

Lato 2024 było szczególnie ciepłe i słoneczne. Wiele dni gościliśmy was w naszym ogrodzie, gdzie cień otaczających drzew dawał dużo przyjemnego chłodu.

Jak z zapowiedzi gotowaliśmy dużo z wykorzystaniem świeżych warzyw i owoców. W tym roku niestety z uwagi na wiosenne przymrozki warzyw i owoców było mniej niż zwykle , ale co mieliśmy dobrego pod ręką wykorzystywaliśmy w naszej kuchni

W naszej szklarni udało się głównie wyhodować zioła –  szałwie, rukole i bazylie, które wykorzystywaliśmy codziennie w naszych daniach

Inne sadzonki niestety nie wytrzymały zbyt gorących dni i  plagi ślimaków, której nie szło powstrzymać.

Szkoda, bo mieliśmy wiele odmian sałat i cykorii, które mieliśmy nadzieje wykorzystać w wielu pionierskich daniach   , ale niestety tym razem szczęście nie było po naszej stronie.

W podtatrzańskich lasach na szczęście sytuacja wyglądała lepiej  – pierwsze brusznice już zaowocowały i oczywiście wylądowały już  w naszej spiżarni.  Śliwek tez nie brakowało ,właśnie  udało się zrobić już pierwsze powidła. Z naszego sadu zebraliśmy również  już pierwsze jabłka, które to będziemy wykorzystywać do Tarty Tatin

Końcówka września przyniosła opady i ochłodzenie co skutkowało pojawieniem się grzybów. Jest ich niewiele na razie , ale liczę, że powoli sytuacja się zmieni.

Dzika róża już zawiązała owoce i po nią również niedługo się wybierzemy – jak zwykle w wysoko położone tereny na pograniczu Spiszu i Podhala.

W tygodniu ogólnie będziemy ciągle pracować po cichu w kuchni w celu dopracowania jakiegoś nowego dania czy deseru i wykorzystując ten fakt, mam dla Państwa małą nowinkę a konkretnie opcje „Kolacji na życzenie”

Będzie ona dostępna  od poniedziałku do czwartku ( od godziny 17 do 21 ) i będzie to niesamowitą okazją, żeby odwiedzić nas również w środku tygodnia .

Menu kolacji opierać się będzie o nasze klasyki, które poniekąd są związane mocno z tradycją kuchni Emilii ( Cucina Emiliana ) . Oprócz dań których może mieliście okazje spróbować w naszej restauracji pojawi się słynna Torta Fritta , którą miłośnikom Emilii nie trzeba przedstawiać . Podamy ją tradycyjnie na otwarciu – świeżo usmażoną z deską wyselekcjonowanych przez nas wędlin.

Z uwagi ze prawdopodobnie tego wieczoru będziecie jedynymi gośćmi w naszej restauracji prosiłbym jedynie o wcześniejszą  rezerwacje w celu przygotowania stolika.

Co do szczegółów menu podsyłam link poniżej, gdzie znajdziecie wszystkie najważniejsze  informacje.

Link do Menu Kolacja na Życzenie

Życzę wam pięknej jesieni i do szybkiego zobaczenia w Murzasichlu

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *