Serdecznie witam Państwa w ostatni weekend września! Po słonecznym i ciepłym początku tygodnia aura zdecydowanie się zmieniła – temperatury spadły, a za oknami zrobiło się chłodniej i bardziej jesiennie. Jest jednak także dobra wiadomość: w lasach pojawiły się już pierwsze tegoroczne prawdziwki, które cieszą nie tylko oko, ale i podniebienie.
Dzięki naszemu zaufanemu grzybiarzowi mam przyjemność zaprosić Państwa na wyjątkowe borowikowe menu, które podamy właśnie w tym tygodniu.
Szczególnie polecam makaron Boscaiola – klasyczne włoski makaron, w którym aromatyczne prawdziwki spotykają się z kremowym sosem, a także cielęcinę podaną w aksamitnym sosie śmietanowym z dodatkiem świeżych grzybów leśnych. To propozycje, które idealnie oddają smak jesieni.
Na deser, w odpowiedzi na chłodniejszą aurę, wraca do naszej karty tradycyjne Tiramisu, które z pewnością rozgrzeje i poprawi nastrój. Dla miłośników wyjątkowych smaków przygotowałem także pucharek lodowy na bazie domowych lodów SKYR, wzbogacony śliwkami flambowanymi w likierze z górskiej tarniny ( naszej roboty ) – jestem ciekawy waszej opinii na temat tego niezwykłego deseru
Serdecznie zapraszam Państwa do Murzasichla – jak zawsze czekamy od godziny 13:00. Do zobaczenia i smacznego weekendu!