Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the all-in-one-seo-pack domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/cheflab/domains/chef-lab.pl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Czas na Rydze - CHEF LAB

Czas na Rydze

Jesień już nadeszła na dobre a najlepszym tego potwierdzeniem jest objawienie się rydzów. Ten grzyb uwielbią  kiedy jest zimno i mokro,  dlatego nie bez przypadku pod Gorcami już mamy pierwszy konkretny wysyp.

W tym tygodniu nie mogłem nie zaproponować coś z rydzami, więc dla Państwa przygotowałem dwie ciekawe propozycje. Jedna to polenta z rydzami na maśle a  druga to rydze z makaronem w sosie pomidorowym.

Do rydzów polecam  świetne Lambrusco Tasso od Fattoria Moretto,  które uważam, że idealnie zrównoważy smak tego wyjątkowego grzyba.  

Co do deserów warto się skusić na tartaletkę z naszą domową konfiturą z mirabelek  – w tym roku wyszła wyjątkowo kwaśna,  co uważam za atut.  

Z dobrych wiadomości informuje również,  że konfitury w tym roku zrobiliśmy dość sporo, więc jeśli ktoś jest zainteresowanym małym słoiczkiem , to jest on dostępny w naszym sklepiku.

W tym tygodniu będę standardowo dla Państwa gotować od piątku do niedzieli w godzinach 13-21, mocno również zachęcam do głosowania.  

Zwykle nie wypowiadam się w kwestii polityki,  ale tym razem zrobię wyjątek. Uważam ze każdemu co jest na sercu przyszłość Polski powinien iść oddać swój głos. Duży  apel szczególnie do Polek  –  to jest wasz czas,  czas żeby cos zmienić.  Pamiętajcie przede wszystkim,  ze wasz wybór  jest niejawny,   więc nikt nie będzie was karał jeśli będziecie kierować się sercem i rozumem.

Wierze, że wspólnie wybierzemy najlepsze rozwiązanie, rozwiązanie, z którego wyłoni się wiele dobrego.  

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *