Skrei

Zgodnie z obietnicą w tym tygodniu w propozycji pojawi się ryba…. i to nie byle jaka ,  bo szlachetny SKREI.

Ta ryba  wędrowna  , która przemierza ponad 500 km , żeby dotrzeć do ciepłych wód wybrzeży Norwegii, teraz właśnie jest dostępna i  nie mogłem Państwu jej nie zaproponować.

Warto podkreślić ze Skrei to wyjątkowa smaczna ryba o bardzo wysokich walorach odżywczych.

Poławiana od stycznia do kwietnia , w sposób zrównoważony i przestrzegając zasad jakościowych , jest rybą którą cieszy się ogromną popularnością wśród  najlepszych restauracjach na świecie.

Skrei sam w sobie ma bardzo smaczne  i bogate w smaku mięso,  które po ugotowaniu staje się śnieżnobiałe , jędrne i bardzo delikatne

Moja propozycja Skreia będzie delikatnie duszona w własnym wywarze rybnym podana w towarzystwie warzyw w stylu ratatuille. Oprócz dania głównego będzie również wersja z makaronem gdzie jako sos rybny zostaną właśnie wykorzystane wszystkie części tej ryby.

Na deser wraca Tiramisu i uwielbiana przez was Zuppa Inglese , nie zabraknie też Semifredda Pistacjowego 😊

Zapraszam serdecznie, pozdrawiam PG

Jedna odpowiedź do “Skrei”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *