W tym tygodniu serdecznie zapraszam do spróbowania naszego menu tematycznego z polską gęsiną w roli głównej.
Jak co roku, tradycyjnie podczas długiego weekendu listopadowego, sięgamy po wyjątkowe mięso z gęsi, przypominając sobie i wam o jego walorach smakowych.
W naszej propozycji znajdą państwo aż trzy pozycje z wykorzystaniem tego niesamowicie bogatego w smaku mięsa a dokładnie:
- małe pierożki ( tortellini ) ,z farszem z gęsiny zalane gęsim rosołem.
- domowy makaron pappardelle podany z białym ragu z gęsiny.
- gęsie uda podane na polencie ze smażonymi swojskimi jabłkami w sosie cydrowym
Co do win informuje, że dojechało do nas świeże wino świętomarcińskie od winnicy Turnau , które będziemy serwować na kieliszki. Jakby ktoś nie wiedział, wino świętomarcińskie jest to młode wino z tegorocznych zbiorów , charakteryzuje się niezwykłą świeżością i bardzo bogatym bukietem owocowym. W tym roku winnica Turnau wypuściła Blanc de Noir czyli Pinot Noir winifikowany na biało.
Na deser nie zabraknie też waszego ulubionego Tiramisu i tradycyjnej tarty z domową konfiturą z mirabelek ( z owoców z naszego sadu )
Zapraszam serdecznie, jesteśmy otwarci codziennie od piątku do wtorku łącznie. W sprawie rezerwacji proszę o kontakt przez whatsapp na 601 806 860 lub telefonicznie na 18 20 84 382. Do zobaczenia Chef