Kategorie
menu z życia Le Chalet

Ryby i owoce morza w Murzasichlu

Post to idealny moment na ryby i owoce morza. Ryby są teraz najświeższe i najbardziej smakowite i nie bez przyczyny od niedawna postanowiłem je również wprowadzić do propozycji Le Chalet


Ostatnio dojechały mi bardzo ładne vongole i mule, które postanowiłem wykorzystać w makaronie z owocami morza.


W planach mam jeszcze wykorzystanie świetnego łososia atlantyckiego i mistrzowskiego Skreia, który jest moją ulubioną rybą w tym okresie.


Co tydzień będę się starał wykorzystać to, co świeżego mi przyjdzie, a i nie wykluczone, że powrócą również specjały z wykorzystaniem ryb z lokalnych hodowli


Uwielbiam pstrąga potokowego, ale i jesiotra, który o dziwo w naszej górskiej wodzie sobie nieźle radzi


Mam w głowie kilka pomysłów, które chciałbym wykorzystać z rybami i liczę, że przypadną wam do gustu


Sezon na ryby uważam na otwarty dlatego zapraszam was serdecznie do Murzasichla. Pozdrawiam Chef

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *