Post to idealny moment na ryby i owoce morza. Ryby są teraz najświeższe i najbardziej smakowite i nie bez przyczyny od niedawna postanowiłem je również wprowadzić do propozycji Le Chalet
Ostatnio dojechały mi bardzo ładne vongole i mule, które postanowiłem wykorzystać w makaronie z owocami morza.
W planach mam jeszcze wykorzystanie świetnego łososia atlantyckiego i mistrzowskiego Skreia, który jest moją ulubioną rybą w tym okresie.
Co tydzień będę się starał wykorzystać to, co świeżego mi przyjdzie, a i nie wykluczone, że powrócą również specjały z wykorzystaniem ryb z lokalnych hodowli
Uwielbiam pstrąga potokowego, ale i jesiotra, który o dziwo w naszej górskiej wodzie sobie nieźle radzi
Mam w głowie kilka pomysłów, które chciałbym wykorzystać z rybami i liczę, że przypadną wam do gustu
Sezon na ryby uważam na otwarty dlatego zapraszam was serdecznie do Murzasichla. Pozdrawiam Chef