Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the all-in-one-seo-pack domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/cheflab/domains/chef-lab.pl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Przygotowania - CHEF LAB

Przygotowania

DSC_0011

Jesień już pokazała się na dobre w Murzasichlu. Ludzie coraz rzadziej przyjeżdzają w góry ,no bo pogoda nie za ciekawa a po za tym w  tak chłodne dni to sie rzeczywiście niechece nigdzie wyjezdzać. Jest to okres kiedy wiekszość zamyka swoje biznesy i powoli szykuje się na zimowy szał. To trzeba ludzi do pracy znaleść , przygotować nowe menu, zrobić generalne porządki, itp…

My również jak inni powoli szykujemy się na sezon który chociaż  dopiero za miesiąc to i tak minie  jak zwykle szybko. Na zime planujemy wiele zmian-do najważnieszych to ukonczenie piwniczki z winami o której zawsze marzyłem. Jest jeszcze wiele do zrobienia lecz powoli wszystko sie zrobi. Wspomniałem o piwniczce bo akurat w Lechalet bardzo lubimy wina i nasi goście również ;). Z tego powodu nasza oferta win wzrasta z dnia na dzień. Pamietam jak zaczynaliśmy w latach 90 z kilkoma butelkami barbery, pinot grigio i chianti. Pózniej z uwagi na lepszego klienta wprowadziliśmy kilka rodzajów Barolo i Amarone. Dzisiaj nie wspominając o tych wczesniejszych mamy tak endemiczne i rzadkie szczepy jak palagrello, nascetta czy freisa. W przyszłosci moim celem będzie oferowanie naszym gosciom ponad 100 pozycjii win z całych włoch tak żeby klient miał dużą palete do wyboru. 100 pozycji i dodatkowo z róznych roczników żeby można było rowniez sledzić ewolucje danego wina w latach.

Cierpliwość to niestety mój słaby punkt, lecz wiem że czasami jest konieczna (szczególnie jeśli mowa o winie ).

Tak to by wygladało w planie więc teraz własnie taki czas żęby zrobić wszystko na co by się nie miało czasu podczas sezonu. Będe układał karte win, degustował różne pozycje, wprowadzał nowe składniki w mojej kuchni i wiele z tych rzeczy które posłużą żeby przygotować się odpowiednio na zimę.

Chociaż nasza restauracja  od 12 listopada będzie czynna tylko w weekendy ( piątek, sobota, niedziela ) to i tak będe cały czas pracował nad nowymi smakami-  0czywiście publikując co nie co na bloga. Pozdr Chef

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *