Ten tydzień jest szczególny z uwagi, że po ponad trzech miesiącach ponownie rozpalamy piec i będziemy serwować pizzę prosto z pieca.
Propozycje tygodnia, które przygotowałem stanowią uzupełnienie stałego menu ( dostępne tutaj ) o pozycje, które ostatnim razem cieszyły się dużym zainteresowaniem.
Z najbardziej popularnych pizz nie zabraknie Diavoli – pizzy na ostro, ale i również wyjątkowej Pizzy Guta z tuńczykiem i cebulą.
Z pizz bardziej letnich polecam Bufale z mozzarellą bufalą i świeżym pomidorem, jak i również moją ulubioną pizzę czyli Black Angus z marynowaną wołowiną klasy premium.
Na dobry start polecam skusić się na klasycznego Spritza Bianco, który jest bardziej wytrawną wersją Spritz Aperola. Jeśli procenty wam nie straszne, polecam Gin z sardynii od Silvio Carty zalany jakościowym Indian Tonikiem.
Na deser czekają na Was same klasyki: Tiramisu, Panna Cotta oraz Semifreddo Pistacjowe.
Jeśli macie ochotę na lody, polecam te z dodatkiem wiśni lub jagód w syropie. Wiśnie pochodzą z naszego sadu, a borówki z okolic Ochotnicy
Zapraszam serdecznie w ten wyjątkowy tydzień z pizzą, następna taka okazja dopiero w Halloween, więc korzystajcie …😊