O AUTORZE

Nazywam się Paolo Graffi i na codzień wraz z moim tatą pracuje w naszej rodzinnej restauracji położonej w Murzasichlu. Moja przygoda z gotowaniem zaczeła się kiedy rodzice wysłali mnie do Włoch a konkretnie do Salsomaggiore Terme do jednych z najlepszych szkół hotelarskich w kraju. Tam nauczylem sie podstaw i praktyki w zawodzie. Po trzech latach przyjechałem do Polski gdzie ukonczylem szkołe hotelarską  w Zakopanem otrzymując tym samym tytuł technika w hotelarstwiePózniej zaczołem studia na Wydziale Architektury i Sztuk Pięknych w Krakowie które ukonczylem w 2009 r.

Wiele ludzi mnie pyta : jak to inżynier i kucharz? Ja zawsze z uśmiechem mówie czemu nie ? Moim ulubionym zajęciem w obecnej pracy jest zawsze wprowadzenie nowego dania. Ja zawsze śmieje się że danie należy dokladnie zaprojektować. I tak samo jak w architekturze, tak samo w kuchni ,dobry projekt okresllany jest od jakości uzytych materiałów ( składników ), fukcjonalnośći ( łatwośc przygotowania )i  zdolności i pomysłu projektanta ( szefa kuchni ).

W celu skontaktowania się ze mną proszę o kontakt na biuro@lechalet.pl